Coaching - rekenen vraagstukken

logopedie Kathleen Carlier, coaching en opleidingen voor logopedisten, studenten logopedie, rekenen en vraagstukken

Veel kinderen met rekenachterstand of dyscalculie hebben problemen met het oplossen van vraagstukken. Hierbij wordt vaak een hoger niveau van het rekenen verwacht en dient een kind uit verschillende de domeinen van de wiskunde informatie te halen om tot een probleemoplossend gedrag te komen. Laat dit nu net het moeilijkste zijn wat we van hen kunnen vragen!

In mijn praktijk worden vraagstukken thematisch aangeboden in functie van oplossingsstrategie en is het de bedoeling dat kinderen deze strategieën leren herkennen, inoefenen en nadien kunnen toepassen op school. Enkele voorbeelden: regel van 3, %, ongelijke verdeling, aansluitend bij hoofdrekenen,... Kinderen leren zeer gestructureerd te werken. Een benadering vanuit de strategie die sterk remediërend werkt!

Wilt u weten hoe u dit in de praktijk aanpakken met uw eigen patiënten? We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen waardoor de inschrijvingen beperkt zijn maar u wel kan genieten van een zeer persoonlijke aanpak.

Het coachingmoment start om 9u30 en eindigt om 14u30. In het cursusgeld van €105 is inbegrepen: handleiding, koffie, thee, water en een lunch. De data zijn terug te vinden op het inschrijvingsformulier.

Geïnteresseerd? Schrijf je hier in voor deze coaching.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x