Lezen

Ouder-kind-coaching lezen: Help je kind beter te lezen!


Als ouder zie je je kind worstelen met lezen, en niets lijkt te werken. Elke dag lees je met je kind gedurende een tiental minuten, maar je ziet geen of weinig vooruitgang in het proces. Het lezen verloopt met het maken van veel fouten, het gaat te traag of een combinatie van beiden.

Na uren en dagen van hard werken, komt frustratie opzetten zowel bij jou als bij je kind. Het lezen raakt in een negatieve sfeer en de weerstand bij je kind en misschien ook bij jezelf, wordt steeds groter. Ik kan het niet, ik vind het te moeilijk, het is niet leuk, ik wil het niet, zijn de woorden die je kind in de mond neemt. Het voelt alsof het verloren moeite is.

De school geeft het signaal dat er sprake is van moeilijkheden bij het automatiseren van het lezen en geeft soms ook aan dat het begrijpend lezen moeilijk loopt. Je bent op zoek naar hulp, maar je weet niet hoe je dit probleem dient aan te pakken.


Waarom een ouder-kind coaching?

Ik begrijp hoe het voelt om in deze situatie te zitten. Het leren automatiseren van het technisch lezen van woorden of verhalen kan een uitdaging zijn. Als logopediste heb ik een jarenlange ervaring in de begeleiding van kinderen met leerachterstanden of leerstoornissen. Die job doe ik met hart en ziel. Echter komen er meer aanmeldingen dan ik plaatsen heb. Er zijn zoveel kinderen die hulp nodig hebben, ouders die met hun handen in het haar zitten en ik kan niet iedereen helpen. Dat bezorgt mij frustratie en daarom koos ik ervoor om in de vakantieperiodes, wanneer mijn agenda wat lichter is, d.m.v. deze coaching ouders samen met de kinderen te begeleiden. Via deze twee uur durende snelcursus zet ik jullie al een heel eind op weg, zodat je niet hulpeloos moet toekijken op een achterstand die steeds groter wordt. Laat automatisering van het lezen geen bron van frustratie meer zijn. We maken samen de weg vrij voor een positieve leerervaring!


Wat biedt de cursus?

Deze ouder-kind coaching richt zich specifiek op het technisch lezen, zodat dit een plezierigere en succesvollere ervaring wordt voor zowel ouder als kind. Ik bied op basis van mijn jarenlange ervaring de nodige tips en adviezen, om kinderen te helpen bij het automatiseren van het lezen.

We gaan heel concreet aan het werk met:

 • We starten met de afname van een leestest, zodat we exact weten waar je kind staat, wat het goed kan en waar het struikelt.
 • We plaatsen het lezen opnieuw in een positief kader.
 • We gaan aan de slag met technieken die je kan hanteren bij het oefenen thuis.
 • We verkorten de tijd die je samen met je kind aan het lezen gaat drastisch.

Ik creëer een omgeving waarin ouders en kinderen samen leren, zodat je als ouder de nodige vaardigheden leert en vertrouwen krijgt om jouw kind optimaal te ondersteunen. Met mijn hulp kan je je kind begeleiden naar meer zelfvertrouwen en succes in lezen.


Wat kan je verwachten?

 • Praktische technieken en oefeningen: De training die we opstarten is evidence based en ontworpen op basis van jarenlange ervaring en bijscholing om de automatiseringsvaardigheden van je kind te verbeteren.
 • Emotionele ondersteuning: Dat eindeloos oefenen kan frustrerend zijn, maar met mijn ondersteuning zul je zien dat je er niet alleen voor staat en al op weg kan in afwachting van eventuele hulp van een logopedist.
 • Persoonlijke begeleiding: Ik sta klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je door elke stap van het proces te begeleiden.
 • Interactie tussen ouder en kind: Door samen te werken, versterken we de band tussen ouder en kind en maken we het leerproces leuker.

Hoe gaan we te werk?

 • Duur: Gedurende twee uur gaan we aan de slag en doorlopen we de technieken.
 • Wie: Deze coaching is geschikt voor elk kind uit de lagere school dat moeilijkheden vertoont met het automatiseren van het leesproces.
 • Materialen: Je krijgt na de ouder-kind-coaching een handleiding en de nodige oefenmaterialen mee, bestaande uit theoretische en praktische uitleg rond het traject.
 • Prijs: Ik reken de officiële RIZIV-tarieven van 72,56/uur aan.
 • Inschrijven: Gebruik de link op deze pagina om je sessie tijdens een vakantieperiode in te plannen.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x