Rekenen automatiseren

Ouder-kind-coaching rekenen automatiseren: Efficiënt en leuk leren automatiseren!

Ouder-kind-coaching rekenen automatiseren: Help je kind efficiënt en leuk te automatiseren!

Als ouder zie je je kind worstelen met rekenen, en niets lijkt te werken. Die sommen met kleine getallen tot aan twintig lijken niet vanzelf te gaan; het splitsen van getallen blijft moeilijk; de maal- en deeltafels raken maar moeilijk ingeprent;…

Na uren en dagen van hard werken, komt frustratie opzetten zowel bij jou als bij je kind. Het voelt alsof je steeds opnieuw begint: vandaag lukt het, maar morgen lijkt alles weer verloren. De school geeft het signaal dat er sprake is van moeilijkheden bij het automatiseren van rekenvaardigheden. Je bent op zoek naar hulp, maar je weet niet hoe je dit probleem dient aan te pakken.


Waarom een ouder-kind coaching?

Ik begrijp hoe het voelt om in deze situatie te zitten. Het leren automatiseren van rekenvaardigheden kan een uitdaging zijn. Als logopediste heb ik een jarenlange ervaring in de begeleiding van kinderen met leerachterstanden of leerstoornissen. Die job doe ik met hart en ziel. Echter komen er meer aanmeldingen dan ik plaatsen heb. Er zijn zoveel kinderen die hulp nodig hebben, ouders die met hun handen in het haar zitten en ik kan niet iedereen helpen. Dat bezorgt mij frustratie en daarom koos ik ervoor om in de vakantieperiodes, wanneer mijn agenda wat lichter is, d.m.v. deze coaching ouders samen met de kinderen te begeleiden. Via deze twee uur durende snelcursus zet ik jullie al een heel eind op weg, zodat je niet hulpeloos moet toekijken op een achterstand die steeds groter wordt. Laat automatisering van rekenvaardigheden geen bron van frustratie meer zijn. We maken samen de weg vrij voor een positieve leerervaring!


Wat biedt de cursus?

Deze ouder-kind coaching richt zich specifiek op het automatiseren van rekenvaardigheden, zodat rekenen een plezierigere en succesvollere ervaring wordt voor zowel ouder als kind. Ik bied aan de hand van mijn zelf ontwikkelde app, praktische tips en technieken om kinderen te helpen bij het rekenen automatiseren.

We gaan heel concreet aan het werk met:

 • optellen en aftrekken met kleine getallen met en zonder overbruggingen
 • de techniek om maal-en deeltafels aan te leren en in te oefenen
 • de volledige voorbereiding tot het verdere hoofdrekenproces
 • handen op een correcte manier inzetten tijdens het rekenen

Ik creëer een omgeving waarin ouders en kinderen samen leren, zodat je als ouder de nodige vaardigheden leert en vertrouwen krijgt om jouw kind optimaal te ondersteunen. Met mijn hulp kan je je kind begeleiden naar meer zelfvertrouwen en succes in rekenen.Wat kan je verwachten?

 • Praktische technieken en oefeningen: De oefeningen van de applicatie “rekenen automatiseren” zijn speciaal en op basis van jarenlange ervaring ontworpen om de automatiseringsvaardigheden van je kind te verbeteren.
 • Emotionele ondersteuning: Rekenen kan frustrerend zijn, maar met mijn ondersteuning zul je zien dat je er niet alleen voor staat en al op weg kan in afwachting van eventuele hulp van een logopedist.
 • Persoonlijke begeleiding: Ik sta klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je door elke stap van het proces te begeleiden.
 • Interactie tussen ouder en kind: Door samen te werken, versterken we de band tussen ouder en kind en maken we het leerproces leuker.
Hoe gaan we te werk?

 • Duur: Gedurende twee uur gaan we aan de slag en doorlopen we alle soorten oefeningen.
 • Wie: Deze coaching is geschikt voor elk kind uit de lagere school dat moeilijkheden vertoont met rekenen automatiseren.
 • Materialen: We gebruiken de applicatie “rekenen automatiseren” die door mezelf is ontworpen. Je krijgt na de ouder-kind-coaching een handleiding mee, bestaande uit theoretische en praktische uitleg rond het traject.
 • Prijs: Ik reken de officiële RIZIV-tarieven van 72,56/uur aan.
 • Inschrijven: Gebruik de link op deze pagina om je sessie tijdens een vakantieperiode in te plannen.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x